Kimagasló hatékonyság és termelékenység

Az anyagmozgatás automatizálásával csökkenthető a munkaerőhiány okozta üzemelési és fejlődési kockázat, növekszik az áru- és üzembiztonság, kedvezőtlen környezetben (pl. fagyos tér) is folyamatossá válhat a munkavégzés, átláthatóvá és könnyen tervezhetővé válnak a folyamatok.

Manuális vezérlés

Egyszerű, fix útvonalú anyagmozgatási feladatok elvégzésére a nyomvonalkövető vezetőnélküli targonca az ideális megoldás. Ebben az esetben a targonca működéséhez nem szükséges magasfokú informatikai támogatottság (pl. raktárirányítási szoftver).

A szállítási feladatok kijelölése és bevitele operátor által, kézzel történhet. Gyakori eset például termelés ellátó milkrun vontató automatizálása, ahol az automata milkrun kör indítása a raktáros gombnyomására történik.

Központi vezérlés

Összetettebb anyagmozgatási feladatoknál, az AGV szállítási, rakodási feladatainak irányítását egy központi vezérlőegység végzi.

A vezérlőegység feladata többek között a raktárirányítási rendszertől kapott szállítási feladatok sorba rendezése, a feladatok kiosztása a rendelkezésre álló AGV-k között, valamint az AGV-k felügyelete és irányítása.

A vezérlőegység felelős továbbá a közlekedés irányításért is, mint a csomópontokban elsőbbség kiosztása, valamint az akadályok elkerülése.

Navigáció

A Crown AGV vezetőnélküli targoncák optikai, mágneses nyomvonalkövetés alapján vagy lézeres, kamerás érzékelőkkel tájákózódnak.

Biztonság

A vezetőnélküli targoncák üzemelését az MSZ-EN 1525 szabvány szabályozza.

Az ember-gép közös térben való balesetmentes munkavégzését személyvédelmi lézerszkennerek biztosítják.

Haladási térbe való belépés esetén a targonca az érzékelés zónája szerint sebességet csökkent, vagy automatikusan meg is áll. Szabad útvonal esetén a targonca automatiksan továbbhalad.

Teljeskörű intralogisztikai megoldások

Az automata anyagmozgatási megoldások biztosításán túl szakértő csapatunk teljeskörűen támogatja ügyfeleinket a kivitelezésen, raktárirányítási szoftverek bevezetésén és rendszerintegráción át az üzemeltetésig.

Raktárlogisztikai tervezés

Többszáz átgondolt raktár tervezési és megvalósítási tapasztalata.

Tudjon meg többet

Raktárirányítási szoftverek

Ismerje meg saját fejlesztésű raktárirányítási szoftverünket!

Tudjon meg többet

Logisztikai eszközök és berendezések

Állványrendszerek, targoncák, dokkoló kapuk, biztonságtechnika.

Tudjon meg többet

Logisztikai rendszerintegráció

Integrált projektmenedzsment: kiszámítható megvalósítás.

Tudjon meg többet

Üzemeltetés támogatása

Üzemeltetési szolgáltatásainkkal Ön mellett állunk az átadás után is.

Tudjon meg többet

Vállalatának átgondolt raktárra van szüksége?

Gyakorlatias raktármérnökeink az Ön segítségére lesznek.

Kérjen visszahívást!

Esettanulmány

Az ügyfél logisztikai igényeire hangolt rögtön működő raktárak specialistája

A K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. az észak-magyarországi raktárlogisztikai szolgáltatói piac meghatározó szereplője. A raktárlogisztikai igények megnövekedése tette indokolttá, hogy Gyöngyösi telephelyekün megvalósítsanak egy a mai piaci elávárásoknak megfelelő, korszerű raktárlogisztikai beruházást.

Tudjon meg többet

Esettanulmányok

Vállalatának átgondolt raktárra van szüksége?

Gyakorlatias raktármérnökeink az Ön segítségére lesznek.

Kérjen visszahívást!