QLM szolgáltatások raktár életciklus tervezés

LOGISZTIKAI, INTRALOGISZTIKAI TERVEZÉS

Szeretné, ha meglévő raktára hatékonyabban működne, vagy új raktár létesítését tervezi?
Mindkét esetben állunk A rendelkezésére!

az intralogisztika dinamikusan fejlődő terület

Sokan az épülettervezést tartják raktártervezésnek, de az csak a folyamatok megtervezésével kiegészítve vezet minden szempontból megfelelő eredményhez.
Nagyon fontos, hogy a raktári folyamatok összehangoltan működjenek. Már az épülettervezés fázisában érdemes bevonni szakembereket, hiszen így sokkal többet lehet kihozni egy raktárból, és nem szükséges a raktárt mélyen érintő kompromisszumokat kötni.

Gyakran tapasztaljuk, hogy raktár létesítésekor figyelmen kívül hagyják a logisztikai tervezést, vagy azért, mert aggódnak a költségek miatt, vagy mert félnek a megszokottól eltérő folyamatoktól. Kisebb raktáraknál esetleg még feleslegesnek is tűnhet az intralogisztikai tervezésre fordított kiadás.
Azonban a nem megfelelően átgondolt folyamatok később akadályozhatják nemcsak a fejlődést, hanem a mindennapi működést, és a rugalmas alkalmazkodást a növekvő forgalomhoz vagy technológiai változásokhoz. Tehát a logisztikai tervezéstől nem szabad tartani, hiszen még manuálisan működő raktár esetén is jelentősen növelheti a működés hatékonyságát!

 

miért érdemes igénybe venni a logisztikai tervezést?

A hatékonyabb működés miatt a tervezés megtérül.
Az átgondolt folyamatok később egyszerűen fejleszthetők.

A tervezés során figyelembe vesszük az ügyfelek működési körülményei, helyi adottságait:

  • áru tulajdonságait,
  • a tárolási elvárásokat és
  • a célokat.

 

raktár tervezés – HOGYAN VALÓSULNAK MEG AZ ÜGYFÉL ELKÉPZELÉSEI?

Koncepcióterveket készítünk, majd a megrendelő választása szerint dolgozzuk ki a végleges verziót. Nálunk a tervezés mindig közös folyamat logisztikai mérnökökből álló szakértő csapatunkkal.

 

Hogyan változik a raktár működése a logisztikai tervezés után?

Minden tekintetben igazodik az ügyfél igényeihez, beleértve az új gépek és az új technológiák beszerzését.
Optimálisan biztosítja az eszközök és az emberi munkaerő együttműködését. A beruházások költségei is az ügyféligényekre szabottak.

 

miben számíthat ránk?

Hagyományosan működő, részben automatizált vagy automata raktár? Tervezőcsapatunkra mindhárom igény esetén számíthat!

 

A jövő raktára – fejlődő intralogisztika

Az automatizálás egyre több raktárban jelenik meg, hiszen nem szükséges első lépésben minden működést megváltoztatni. Lehet automatizálni az irányítást vagy egy-egy folyamatot, például a raktáron belüli árumozgatást. A lehetőségek tárháza széles.

Mi a QLM-nél rendszerben gondolkozunk, és nem csak részmegoldásokban. Így elkerülhető, hogy az adott részmegoldások összeillesztésekor a rendszer hatékonytalanná váljon, és bár a részmegoldások hatékonyan működnek, de maga a rendszer elveszti ezt az előnyét az összeillesztéskor.

A sikeres működés kulcsa a raktári folyamatok megtervezése, függetlenül attól, hogy jelenleg hogyan működik a raktár és milyen típusú működést tervez a jövőben.

FOLYAMATOK, AMELYEKET MEGTERVEZÜNK

ÉPÜLETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK

Bővebben
A raktárépület és az üzemcsarnok tervezését az erre szakosodott tervezőirodák végzik. A raktár gazdaságos működést megalapozza, ha QLM, mint rendszerintegrátor és az építész iroda között az együttműködés már a kezdetektől folyamatos, hiszen a kidolgozott terv elősegíti a végleges épület-koncepció megfogalmazását. A megtervezett raktár megvalósítását is vállaljuk, széles spektrumon tudunk eszközöket és megoldásokat szállítani.

RAKTÁRI ÉS ELLÁTÁSI LÁNC FOLYAMATOK

Bővebben
Megtervezzük, vagy áttervezzük a már működő raktár logisztikai folyamatait a beérkezéstől a raktározáson át a kiszállításokkal bezáróan. Minden olyan területet érintünk, ahol a logisztika jelen van, vagy ami ehhez kapcsolódik: áru, ember, gép és folyamat szinergiájával dolgozunk. Az első lépés a folyamattervezés – automatizálási igény esetén is!

WMS KÖVETELMÉNY -SPECIFIKÁCIÓ

Bővebben
A logisztikai folyamattervezés során – igény szerint – elkészítjük a WMS szoftver az optimális raktári folyamatnak megfelelő követelmény-specifikációját is, ami alapján a későbbiekben a QLM-WaProM, vagy más vállalat WMS szoftverének implementációja is megvalósítható.

BALESETMENTES FORGALOMVEZÉRLÉS

Bővebben
Az üzemen belüli munkabiztonság kérdése kiemelkedően fontos! A folyamattervezés során – a megrendelő igénye szerint – a balesetmentes forgalomvezérlést is megtervezzük a munkaállomások biztonságától a dokkolási folyamat védelméig, és a targoncaútvonalak forgalomszabályozásáig.

A LOGISZTIKAI TERVEZÉS SORÁN
GAZDASÁGOSABBÁ TESSZÜK ÜGYFELÜNK LOGISZTIKAI FOLYAMATAIT

Kérjen visszahívást!

FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY A RAKTÁR-ÉLETCIKLUSÁNAK MELY SZAKASZÁBAN VAN – MÉG A TERVEZÉS FÁZISÁBAN, VAGY MÁR ÉVEK ÓTA MŰKÖDIK – FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!

QLM szolgáltatások raktár életciklus Tervezés szakasz

a raktár-életciklus mely fázisában van szüksége támogatásra? válasszon szolgáltatásaink közül!

Logisztikai TERVEZÉS

Folyamat- és
automatizálástervezés

KIVITELEZÉSMENEDZSMENT

Tendereztetés és tervezési,
építési menedzsment

TECHNOLÓGIA

Raktártechnológia és
megoldás szállítás

RENDSZERINTEGRÁCIÓ

Beüzemelés,

rendszerintegráció

OPTIMALIZÁLÁS

Rendszeroptimalizáció
és tesztelés

TÁMOGATÁS

Logisztikamenedzsment
és üzemeltetéstámogatás

SZERVIZ

Hosszútávú tervszerű
megelőző karbantartás

 

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Szakértőink felveszik önnel a kapcsolatot.

partnerek vagyunk a megvalósításban, a raktári életciklus bármelyik szakaszában,
az első ötlettől a kész raktár üzemeltetéséig.

Kérjen visszahívást!